ID2020 I PARTNERI POKREĆU PROGRAM ZA PRUŽANJE DIGITALNOG ID-a S CJEPIVIMA

Izvor:
https://www.biometricupdate.com/201909/id2020-and-partners-launch-program-to-provide-digital-id-with-vaccines


Savez ID2020 pokrenuo je novi program digitalnog identiteta na svom godišnjem summitu u New Yorku, u suradnji s vladom Bangladeša, savezom za cjepiva Gavi i novim partnerima u vladi, akademskoj zajednici i humanitarnoj pomoći.

Program za iskorištavanje imunizacije kao prilike za uspostavljanje digitalnog identiteta, predstavio je ID2020 u partnerstvu s Programom pristupa informacijama vlade Bangladeša, Generalnom upravom zdravstvenih usluga i Gavijem, navodi se u najavi.

Digitalni identitet je računalni zapis o tome tko je osoba, pohranjen u registru. Koristi se, u ovom slučaju, za praćenje tko je cjepljen.

„Mi uvodimo napredan pristup digitalnom identitetu koji pojedincima daje kontrolu nad vlastitim osobnim podacima, dok i dalje nadograđujemo postojeće sustave i programe,” kaže Anir Chowdhury, savjetnik za politiku. „Vlada Bangladeša uviđa kako će dizajn sustava digitalnog identiteta imati dalekosežne posljedice na pristup pojedinaca uslugama i sredstvima za život i željni smo biti pionirima ovog pristupa.“

Izvršni direktor Gavija, Seth Berkley kaže da 89 % djece i adolescenata koji nemaju identifikaciju živi u zemljama u kojima je organizacija aktivna. "Oduševljeni smo potencijalnim utjecajem ovog programa, ne samo u Bangladešu, već kao nešto što možemo ponoviti u zemljama koje ispunjavaju uvjete za Gavi, pružajući održiv put za zatvaranje jaza u identitetu", kaže on.

Ranije ove godine formirano je i partnerstvo između Gavija, NEC-a i Simprintsa za korištenje biometrije za poboljšanje pokrivenosti cjepivom u zemljama u razvoju.

„Digitalni ID danas se definira i provodi, a mi prepoznajemo važnost brze akcije za zatvaranje jaza u identitetu“, komentira Dakota Gruener, izvršna direktorica ID2020. „Sada je vrijeme da pojačamo obveze kako bismo osigurali da naša reakcija bude brza i odgovorna. Mi i naši partneri ID2020 Alijanse, sadašnji i budući, predani smo ispunjavanju ovog izazova.“

ID2020 je također najavio nova partnerstva i dostavio izvješća o napretku inicijativa pokrenutih prošle godine. Od prošlogodišnjeg summita, ID2020 Alliance pridružili su se grad Austin, UC Berkeley CITRIS Policy Lab i Care USA.

Grad Austin, ID2020 i nekoliko drugih partnera rade zajedno s beskućnicima i pružateljima usluga koji surađuju s njima kako bi razvili digitalnu identifikacijsku platformu pod nazivom MyPass, za osnaživanje beskućnika s vlastitim podacima o identitetu.

ID2020 kaže da je svaki od para inauguracijskih pilot programa pokrenutih prošle godine u partnerstvu s iRespondom i Everestom, postigao napredak. Program iRespond poboljšao je kontinuitet skrbi za više od 3000 izbjeglica koji se liječe od kroničnih stanja od strane Međunarodnog odbora za spašavanje u Tajlandu, navodi se u najavi, dok je Everest pomogao s odredbom u osiguravanju pristupa kritičnim energetskim subvencijama i nizu dodatnih usluga sa sigurnim i digitalnim identitetima, usmjerenim na korisnika, bez oslanjanja na pametni telefon.

Ova je objava ažurirana 26. ožujka 2020. u 16:58 sati, kako bi se pojasnilo da je cilj programa omogućiti ljudima da prime cjepivo i dokažu da su ga primili, a ne da prati pojedince, kako tvrde neki teoretičari zavjere.