DEKLARACIJA KANADSKIH LIJEČNIKA ZA ZNANOST I ISTINU

Izvor:
https://canadianphysicians.org/Deklaracija


Mi smo široka i raznolika skupina kanadskih liječnika iz cijele Kanade koji ovu hitnu izjavu šalju koledžima liječnika i kirurga u našim raznim provincijama i teritorijima i široj javnosti kojoj služimo.

Dana 30. travnja 2021. godine, tijelo za licenciranje liječnika Ontarija, Koledž liječnika i kirurga Ontarija (CPSO), izdalo je izjavu kojom zabranjuje liječnicima ispitivanje ili raspravu o bilo kojoj ili svim službenim mjerama izrečenim kao odgovor na COVID-19.1

CPSO je potom prijetio liječnicima kaznama - istragama i disciplinskim mjerama.

Smatramo ovu nedavnu izjavu CPSO-a neetičnom, protuznanstvenom i duboko uznemirujućom.

Kao liječnici, naša primarna dužnost njege nije CPSO ili bilo koja druga vlast, već naši pacijenti.

Kad smo postali liječnici, obvezali smo se da ćemo svojim pacijentima biti na prvom mjestu i da je naša etička i profesionalna dužnost uvijek na prvom mjestu prema našim pacijentima.
Izjava CPSO-a nalaže nam da kršimo svoju dužnost i založimo se za pacijente na sljedeće načine:

 1. Poricanje same znanstvene metode: CPSO nalaže liječnicima da znanstvenu metodu ostave po strani i da ne raspravljaju o znanstvenim procesima i zaključcima.

  Mi liječnici znamo i vjerujemo da su tijekom povijesti suprotstavljeni stavovi, žustra rasprava i otvorenost za nove ideje bili temelj znanstvenog napretka. bilo kakav veliki napredak u znanosti postigli su praktičari koji energično preispituju "službene" narative i slijede drugačiji put u potrazi za istinom.
 2. Kršenje našeg obećanja da ćemo koristiti medicinu zasnovanu na dokazima za naše pacijente: Naređujući nam da ne raspravljamo i ne preispitujemo, CPSO također traži da kršimo svoje obećanje svojim pacijentima da ćemo uvijek tražiti najbolje, dokaze- zasnivane na znanstvenim metodama za njih i koi energično zagovaraju u njihovo ime.

  Izjava CPSO-a nalaže liječnicima, na primjer, da ne raspravljaju niti komuniciraju s javnošću o mjerama „zaključavanja“. Mjere zaključavanja predmet su živahne rasprave svjetski poznatih i široko cijenjenih stručnjaka, a na tu temu postoje široko različita gledišta. Izričitu deklaraciju Great Barrington protiv blokiranja - https://gbdeclaration.org - napisali su stručnjaci sa sveučilišta Harvard, Stanford i Oxford, a više od 40 000 liječnika iz cijelog svijeta potpisalo je ovu deklaraciju. Nekoliko međunarodnih stručnjaka, uključujući Martina Kuldorfa (Harvard), Davida Katza (Yale), Jaya Bhattacharyu (Stanford) i Sunetru Gupta (Oxford), nastavljaju se snažno protiviti zaključavanjima.

  CPSO nalaže liječnicima da izraze samo stavove o zaključavanju ili će se u suprotnom suočiti s istragom i disciplinom. Tisuću kanadskih liječnika i znanstvenika ovu tiransku, protuznanstvenu CPSO direktivu smatraju nepouzdanom naukom koja krši prvu dužnost brige o našim pacijentima.
 3. Kršenje dužnosti informiranog pristanka: CPSO također nalaže liječnicima da krše svetu dužnost informiranog pristanka - što je postupak kojim se pacijent / javnost u potpunosti informira o rizicima, koristima i svim alternativama liječenju ili intervenciji , prije davanja pristanka.

  Nürnberški zakonik,izrađen nakon zločina počinjenih u nacističkim koncentracijskim logorima - u kojima su se bez pristanka izvodili stravični medicinski eksperimenti nad zatvorenicima, izričito zabranjuje nametanje bilo kakve intervencije bez pristanka.

  Na primjer, u slučaju intervencije zaključavanja, liječnici imaju fiducijarnu dužnost upozoriti javnost da zaključavanja nameću vlastite troškove društvu, uključujući jako povećanu stopu depresije i samoubojstava, odgođenu istragu i liječenje raka (uključujući odgođene operacije, kemoterapije i terapije zračenjem), baloniranje kirurških lista čekanja (uz prateće uvelike povećane patnje pacijenata) i povećane stope zlostavljanja djece i obitelji.

  Mi liječnici vjerujemo da je izjavom CPSO-a od 30. travnja 2021. postignut presudni trenutak u napadu na slobodu govora i znanstvenu istragu.

  Naređujući liječnicima da šute i slijede samo jedan narativ, inače se suočavaju s disciplinom i ukorima, CPSO traži od nas da kršimo savjest, profesionalnu etiku, Nürnberški kodeks i znanstvenu potragu za istinom.

  Nikada se nećemo pridržavati i uvijek ćemo svoje pacijente stavljati na prvo mjesto.

  CPSO mora odmah povući i opozvati svoju izjavu od 30. travnja 2021.

  Također obavještavamo druga kanadska i međunarodna tijela za izdavanje dozvola za liječnike i srodna zanimanja da gušenje znanstvenog istraživanja i bilo koja naredba kojom se narušava naša savjest i profesionalni zavjet našim pacijentima, sami po sebi mogu predstavljati zločin protiv čovječnosti.


1 Izjava liječnika i kirurga Ontarija o dezinformacijama javnog zdravstva (4/30/21).
https://twitter.com/cpso_ca/status/1388211577770348544>

Koledž je svjestan i zabrinut zbog porasta dezinformacija koji kruži društvenim mrežama i drugim platformama u vezi s liječnicima koji javno proturječe nalozima i preporukama javnog zdravstva. Liječnici imaju jedinstvenu poziciju povjerenja javnosti i imaju profesionalnu odgovornost da ne priopćavaju izjave protiv cjepiva, maskiranja, distanciranja i blokiranja i / ili promiču nepodržane, nedokazane tretmane za COVID-19. Liječnici ne smiju davati komentare ili davati savjete koji potiču javnost da djeluje suprotno nalozima i preporukama javnog zdravstva. Liječnici koji dovode javnost u opasnost mogu se suočiti s istragom CPSO-a i disciplinskim mjerama, kada je to opravdano. Prilikom davanja mišljenja, liječnici se moraju voditi zakonom, regulatornim standardima i etičkim kodeksom i profesionalnim ponašanjem. Podijeljene informacije ne smiju biti obmanjujuće ili varljive i moraju biti potkrijepljene dostupnim dokazima i znanostima.Potpisi:

Robert Walton, Amy Preston, Andrew Olydam, Bonnie Braun, Beverley Annis, Beverly Hoefs, Simcha D AlonChris, Caughie Carol, Knox Clancey, Ellingson David, TrozziDonn Tarris Ashley, Watson Ann, McIvor Dave, Thompson Evi, Spiliotopoulos Melissa, Phillips Gary, DeVries Joseph, Bain Iannie, Amaller Ilya, Strash Ira, Bernstein James, Finet Janette, Ludwig Ginette, Venne Joey, Tomaselli Jean Roka, Lafrance Jeremy, Hayman Kim, Karman Leanna, Smith Ray, Maj Besnik, Krasniqi Karen, Toth Lona, Henry Lucia, Perna Malcolm, MacKinnon Marc, Duperron Marie-Eva, Bouchard-Rochette Monique, Ruck Melody, Little Sophie, Morissette Michael, Childerhose Myrena, Bishop Nancy, ChownH. Nattanya, Andersen Paul, Busigin Rick, Fess Sara, Michaud Jean-Claude, Côté Nicole, Shank Sophie, Hawkins Ian, Gee Suzanne, Eugster Don, Johnson Stephanie, Dietz Rana, Turk Rose, Lusignan RN, BSN Yvonne, Halkow Matthew, Wray Elizabeth Medicra